Kõrvitsalõõts

Pille Petersoo
Mõnus kõrvitsaroog. | Juta Kübarsepp

Imetore viis sügisese hittköögivilja serveerimiseks.

Neljale

1 keegelkõrvits (u 800 g)
oliiviõli
värsket tüümiani
1–2 sl riivsaia
soola ja musta pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Koori keegelkõrvits ja lõika pikuti pooleks, uurista välja seemned ja pehme säsi. Aseta kõrvitsapoolikud lõikelauale ja lõika terava noaga õhukesteks peaaegu-viiludeks, st ära lõpuni läbi lõika. 

Aseta ahjuplaadile, pintselda pealt õliga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30 minutit. 

Siis võta ahjust välja, maitsesta soola-pipraga ning puista peale riivsai ja tüümian. Küpseta veel 15 minutit, kuni kõrvitsalõõts on pealt kenasti kuldpruun.

Nipid ja soovitused:


* Roog sobib ka veganitele.

* Riivsaia asemel võib kasutada riivitud parmesani vm kõvemat juustu.

* Kasuta maitsestamisel fantaasiat: võib lisada näiteks hakitud küüslauku, seesamiseemneid, tšillihelbeid jms.