Kutšmatši

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Gruusia-päraselt praetud kanamaks kreeka pähklite ja granaatõunaseemnetega. Gruusias tehakse seda rooga ka teistest kanarupskitest (lihasmagu, süda), aga mulle meeldib see enim maksaga valmistatuna. Serveeri toasoojalt.

Neljale kuni kuuele

 

500 g kanamaksa

2 sl võid

2 sl granaatõunasiirupit

Soola

 

Pähklikaste:

2 dl kreeka pähkli tuumi (u 60–70 g)

1 väike küüslauguküüs

näpuotsaga kuivatatud aed-piparrohtu

soola ja Cayenne’i pipart

2 sl punast veiniäädikat või granaatõunamahla

 

Kaunistamiseks:

granaatõunaseemneid ja hakitud värsket peterselli


Kui kasutad külmutatud kanamaksa, siis sulata see korralikult. 

Nõruta kanamaks hoolega, lõika väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil või, lisa kanamaks ning prae kiiresti tugeval tulel, kuni kanamaks on kergelt pruunistunud. Lisa granaatõunasiirup ja kuumuta läbi. Tõsta pann tulelt. 

Püreesta pähklikastme komponendid köögikombainis ühtlaseks. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi keedetud vett. 

Sega pähklikaste praetud kanamaksaga, maitsesta julgelt soola-pipra-veiniäädikaga parajaks. Tõsta kaussi, poeta peale granaatõunaseemned ja serveeri toasoojalt. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid