Loominguline vastlapäev ehk hernesupp grillitud kammkarpidega
kodus.ee
Vastlapäeval peab laual olema hernesupp. | Shutterstock

Vastlapäeval peavad laual olema kuklid ning puududa ei tohi ka hernesupp. Seekord soovitame hernesuppi veidi moodsamas võtmes.
 

Hernesupp grillitud kammkarpidega

1 sibul

1 suur küüs küüslauku

2 kartulit

1 l köögiviljapuljongit

500 g külmutatud herneid

1 kimp münti (pane mõni vars kõrvale kaunistuseks)

2 rooma salati pead

soola, pipart

6 kammkarpi

võid grillimiseks

Koori sibul ja küüslauk. Koori kartulid. Lõika kõik suurteks tükkideks ja pane koos köögiviljapuljongiga potti keema.

Kui supp on 20 min keenud, lisa herned, lase keema tõusta ja keeda veel 8-10 min.

Haki münt ja rooma salat tükkideks ning lisa supile. Sega sauseguriga ühtlaseks, kuid ära püreeri liiga peeneks. Maitsesta soola ja pipraga.

Sulata või grill- või tavalisel pannil. Grilli või prae kammkarpe mõlemalt poolt u 1 min (mitte kauem!).

Jaga supp kaussidesse, tõsta peale grillitud kammkarbid ja kaunista mündioksakesega.


4 põneva maitsega vastlakuklite retsepti leiad siit

Artikli märksõnad