4 muna
500 g kuivemat kohupiima (nt Saidafarmi oma; mitte torukohupiima!)
85 g (1 dl) suhkrut
1 sidruni riivitud koor või 1 tl vanilliekstrakti
1–2 sl mannat
50 g sulavõid
100 g seemneteta rosinaid või kuivatatud jõhvikaid
Glasuur:
2 sl kakaopulbrit
2 sl suhkrut
3 sl hapukoort
1 sl võid
Pane rosinad või kuivatatud jõhvikad kaussi, kalla peale kuum vesi ja lase paisuda 15 minutit. Siis kurna hoolega ja lase köögipaberil taheneda.
Sulata või ning lase jahtuda.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sega teises kausis kohupiim, sulatatud või, riivitud sidrunikoor või vanill ja manna ühtlaseks, siis sega juurde rosinad/jõhvikad. Viimasena sega juurde munavaht. (Võid munavalged ka eraldi vahustada ja -kollased kohupiimasegu hulka segada).
Kalla tainas võitatud ja riivsaia või jahuga üle puistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas 50–60 minutit, kuni kook on pealt kenasti kuldne.
Võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda (parim on, kui lased kuni järgmise päevani külmkapis või jahedas seista).
Glasuuri tegemiseks sega kõik ained väikeses potis ühtlaseks ja kuumuta paar minutit.
Kummuta kook vormist välja, siis kalla peale kakaoglasuur. Lase veidi taheneda.
Nipid ja soovitused: Meie kasutasime tavalist keeksivormi, aga kooki võib küpsetada ka 24 cm läbimõõduga koogivormis või hoopis suuremas "süldivormis".