Maasika-kohupiimatort
Biskviit:
5 muna
100 g suhkrut
60 g jogurtit
60 g vahukoort
80 g võid
60 g nisujahu
Kreem:
600 g kohupiimakreemi
200 g vahukoort
100 g suhkrut
1 sidrun
1 tl vaniljeksuhkrut
12 g želatiini
200 g maasikaid
150 g maasikaid kaunistuseks
Kuumuta ahi 180 C kraadini. Eralda munakollased valgetest. Lisa kollastele 50 g suhkrut ning hakka vahustama. Samal ajal alusta valgete vahustamist ja lisa järk-järgult ülejäänud suhkur. Kui valge on tugevaks vahuks muutunud, lõpeta vahustamine. Sega sulatatud või jogurti ja vahukoorega. Lisa munakollasele ja sega ühtlaseks. Lisa jahu ja sega. Lõpuks lisa munavalge ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Pane ümmargustesse vormidesse ja küpseta iga kiht eraldi 3-4 kihti.
Paisuta želatiin külmas vees, vahusta 150 g vahukoort, sega koos suhkruga kohupiima hulka. Lisa riivitud sidruni koor ja pool sidruni mahlast ning vaniljesuhkur. Kuumuta ülejäänud 50 g vahukoort, tõsta kuumuselt maha ja lahusta selles paisutatud želatiin. Sega ülejäänud kohupiimakreemiga.
Lõika maasikad umbes sõrmeotsa suurusteks tükkideks. Lao biskviidid ja kohupiimakreem ning maasikatükid kihiti, lase taheneda ja kaunista maasikatega.
Vaata ka teisi Suhkruingli suuepäraseid maiustusi ja retsepte tema kodulehelt!