Magustoidulauda ehivad kohupiima-brüleekreemid

Pille Petersoo
Üllata oma külalisi kohupiima-brüleekreemidega. | Juta Kübarsepp

Kohupiima-brüleekreemidega tuleb veidi vaeva näha, aga tulemus on ka seda väärt.  Õpetame 3 võtet, kuidas teha brüleekihti.

Kohupiima-brüleekreemid

kuuele

600 g maitsestamata kohupiimakreemi (nt 5%)

6 suurt munakollast 

100 g suhkrut

1 suur sidrun

1 sl mooniseemneid soovi korral

Brülee ehk kõrvetatud suhkrukiht:

6 tl peeneteralist suhkrut

Tee nii:

1. Klopi kausis kohupiimakreem, munakollased, suhkur ja peenelt riivitud sidrunikoor hoolega ühtlaseks. Soovi korral sega juurde mooniseemned.

2. Jaota segu kuude kuumakindlasse portsjonvormi. 

3. Küpseta 120° C ahju keskosas 30–35 minutit, kuni kreemid on enam-vähem hüübinud (jahtudes tahenevad magustoidud veelgi).

4. Võta magustoidud ahjust välja ja lase neil täielikult jahtuda.

5. Enne serveerimist tee igale magustoidule suhkrust karamelli-brüleekiht.

 

3 võtet, kuidas teha brüleekihti

1. Kasuta seadme olemasolul spetsiaalset leeklampi (NB! väga hästi sobib ka suuskade tõrvamiseks kasutatav gaasipõleti).

2. Puista igale magustoidule lusikatäis suhkrut ja kuumuta kausse mõni minut ahjus kuuma grillelemendi all.

3. Karamellista suhkur väikeses potis ning vala saadud karamell magustoitudele. 

 

Sarnased artiklid