Marinaadi roll grillimisel. Idamaise marinaadi retsept

kodus.ee
Toatemperatuuril toimib marinaad palju kiiremini kui külmas. | Shutterstock

Grillimise lahutamatuks osaks on marinaadid, mis aitavad liha maitsestada ja pehmendada.

Vürtsikastmed, vürtsid ning maitseviljad ja –ürdid annavad lihale soovitud maitse juba marineerimise ajal, mistõttu pole neid hiljem vaja lisada. Vedela lihamarinaadi hulka ei panda soola, mis tõmbab lihamahla välja.
Toiduõli on eriti oluline väikeste lihatükkide marineerimisel. Õli vähendab lihamahlade väljavoolamist ning aitab lihal pehmeneda. Marinaad võiks sisaldada õli vähemalt 25%.
Hapuained. Lihakudede pehmendaja võib olla punane või valge naturaalvein või veiniäädikas, sidruni või laimimahl, naturaaljogurt.
Keedetud marinaad sobib 24-72tunniseks marineerimiseks.
Kuivmarinaad sobib suurema sealihatüki, veisefilee ja kodulindude maitsestamiseks.

 

Idamaine marinaad
u 1 kg sea- veise või linnulihale

1 dl  toiduõli
2dl tomatipüreed
2 tl Thai Choice magusat tšillikastet
1 tl jahvatatud ingverit
3 purustatud küüslauguküünt
1 tl soola
2 spl kuiva šerrit
2 spl sojakastet
1 tl jahvatatud piprasegu
 

Liha marineerimise aeg u 6 tundi.

magus_tsilli_2.jpg

Magus tšillikaste.
Tootja

Sarnased artiklid