Mustasõstratort. Tervistav magustoit

kodus.ee
Sobib hästi uhkele pidulauale. | Shutterstock

Mustade sõstarde intensiivne lõhn sobib lõpetama ka kõige peenemat pidusööki. Selle tordi teeb eriti  toredaks nisuvaba, õrn ja mure šokolaadine koogipõhi.

Soovi korral võid põhja teha ka lihtsamalt: suru lahtikäiva koogivormi põhjale sulavõiga segatud küpsisepuru. 150 g purustatud küpsiste kohta võta 50 g sulavõid ja 0,5 dl kakaopulbrit.

Kümnele

Põhi:
2 muna
1 dl suhkrut
0,75 dl kookosjahu
0,75  dl mandlijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit
0,5 dl purustatud šokolaadi

Täidis:

250 g mascarpone’t
2 dl vahukoort
3 dl püreestatud musti sõstraid
1 dl suhkrut
6 želatiinilehte
(tilgake keeva vett)

Kaunistuseks:

2,5 dl musti sõstraid
1,5 dl lahjendatud mustasõstra- või punast viinamarjamahla
0,75 dl moosisuhkrut

Tee nii:

Vahusta munad suhkruga. Lisa omavahel segatud kuivained ja jämedalt riivitud või purustatud šokolaad. Tordipõhja küpsetamiseks joonista küpsetuspaberile väiksema (alates 17 cm) lahtikäiva koogivormi suurune ring, aja tainas ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberil kettakujuliselt laiali ja küpseta 200-kraadises ahjus 10–15 minutit.

Aseta ketas lahtikäivasse koogivormi ja lase jahtuda.

Pane želatiinilehed umbes 10 minutiks külma vette. Sega omavahel ülejäänud täidiseained. Pigista külmas vees leotatud želatiinilehed kuivemaks ja sulata väheses tulises vees. Lisa täidisele vees lahustatud želatiin.

Kalla täidis vormi jahtunud tordipõhjale ja lase külmkapis vähemalt tund aega tarduda.

Kata koogi pind üleni mustade sõstardega või kaunista väiksemate marjakuhjakestega. Tõsta tagasi külmikusse.

Aja mahl moosisuhkruga keema. Lase segul veidike jahtuda ja tõsta siis lusikaga koogi pinnale marjadele, et need ahvatlevalt läigiksid. Lase tordil veel vähemalt kolm tundi või üle öö külmikus taheneda.

Allikas: Kodu&Aed

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid