Ottilie keeks

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Ottilienkuchen’i ehk Ottilie koogi retsept ilmus esimest korda juba aastakümneid tagasi Saksa tootja Dr. Oetkeri retseptiraamatus „Backen macht Freude” („Küpsetamise rõõm”). Kook on endiselt Saksamaal populaarne. 

 

250 g toasooja pehmet võid

200 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

4 suurt muna

0,5 pudelikest rummiessentsi või 2 sl rummi

200 g nisujahu

50 g kartulitärklist

1 sl (triiki) küpsetuspulbrit 

näpuotsaga soola

100 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

100 g peeneks hakitud tumedat šokolaadi (70%) või šokolaadinonparelle

50 g peenelt hakitud apelsinisukaadi ja 50–75 g sidrunisukaadi

 

Hõõru toasoe pehme või, suhkur ja vanillisuhkur kreemjaks ning kohevaks. Lisa ükshaaval vahustades munad, siis lisa rummiessents. 

Sega jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja sool omavahel, seejärel sega muna-võivahu hulka. Viimaks sega juurde mandlijahu, šokolaad ja sukaad. 

Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud keeksivormi või 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. 

Küpseta 170-kraadise ahju keskosas 65–85 minutit. Kontrolli koogi küpsust tikuga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid