Patuvabad juurviljakrõpsud
Ingrid Lepp
Juurviljakrõpsud. | Juta Kübarsepp

Pärast paastu pole patt lubada endale isetehtud, ilma kahjulike E-aineteta ja poekaubast kordi maitsvamaid krõpse!

NELJALE

2 kartulit
2 pastinaaki
2 porgandit
5 dl kuumutamist taluvat õli
soola ja pipart (soovi korral)

1. Vali välja kõige ilusamad juurviljad ja pese need hoolikalt harja või kareda svammiga puhtaks.
2. Lõika koorimata juurviljad võimalikult õhukesteks viiludeks. Ideaalselt sobib selleks köögimandoliin, aga saad hakkama ka koorimisnoaga. Viimasel juhul tuleb juurviljadest „koorida” pikisuunas laastud.
3. Pane õhupuhastaja 10 min enne õli kuumutamist tööle. Vala väiksemasse potti 3 cm-paksune kiht õli ja kuumuta. Sobiva kuumuse testimiseks pane õlisse üks juurikaviil, kui see hakkab särisema, alusta frittimist.
4. Pane korraga kahe kihi jagu sama sorti juurikaviilusid õlisse (need tõmbuvad küpsedes mõnevõrra kokku) ja friti kaunilt kuldkollaseks. Tõsta valminud krõpsud köögitangide või kahe kahvli abil majapidamispaberile nõrguma.
5. Soovi korral maitsesta krõpsud soola (helveste) ja pipraga. Pastinaak ja porgand on väga maitsvad ka ilma maitseaineteta!

NIPP: Maitsesta krõpse isetehtud ürdisoola või paprikapulbriga. Serveeri juurde ka dipikastet.
 

Sarnased artiklid