Peedirisoto köömnekanaga

Pille Petersoo
Shutterstock

Punane peet – odav, kodumaine ja väga tervislik. Valmistame hariliku köömnega maitsestatud peedirisotot, mille teeb toekamaks köömnetega praetud kanafilee.cc

2 sl võid

250 g ribadeks lõigatud kana rinna- või kintsufileed

1½ tl köömneid

1 hakitud sibul

200 g risotoriisi

sorts kuiva valget veini

8 dl kuuma kanapuljongit

200 g riivitud keedupeeti

peotäis riivitud parmesani

soola ja musta pipart

 

Pane potti lusikatäis võid ja hakitud sibul ning hauta tasasel tulel 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa riis ja sega mõni minut. Vala juurde vein ja kuumuta minut aega, riisi segades.

Nüüd lisa jaokaupa kuum kanapuljong, iga puljongisortsu järel riisi korralikult segades. Kui suur osa puljongist on potis/pannil, lisa peet ja ½ tl köömneid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Kuumuta läbi ja jätka puljongi lisamist ja riisi kuumutamist, kuni riis on al dente. Õige risoto peab olema üsna pehme, nii et kui vaja, lisa veel veidi puljongit.

Samal ajal kuumuta praepannil veel lusikatäis võid, lisa kanaribad ja 1 tl köömneid ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades mõni minut, kuni ribad on kuldsed.

Serveerimiseks sega osa riivitud parmesanist risoto hulka, tõsta risoto taldrikule, peale pane praetud kanatükid ja ülejäänud riivjuust. Serveeri kohe.

peedirisotoretseptpeet

Sarnased artiklid