Boršisupp lehttaignakaanega

kodus.ee
Boršisupp lehttaignakaanega. | Kodu&Aed arhiiv

Supp, mis väärib kindlasti proovimist. 

Tarvis läheb:

400 g värsket peeti
2 sibulat (80 g)
1 keskmine porgand (200 g)
250 g peakapsast
1 sl võid + 1 sl õli
30 g tomatipastat
100 g sinki
1 l vett
1 puljongikuubik
soola, pipart
200 g lehttainast
100 g hapukoort serveerimiseks
maitserohelist

 

1. Koori peedid, kapsas, porgand ja sibul. Tükelda peenteks ribadeks.

2. Kuumuta potis õli ja või segus peet, seejärel lisa porgand, kapsas ja lõpuks tomatipasta.

3. Hauta vähese vedelikuga peaaegu pehmeks. Lisa hautamise lõpupoole tükeldatud sink.

4. Lisa kuum puljong või vesi ja lase keemiseni.

5. Pane supp kuumuskindlasse puljongitassi või kaussi, kata taignaga.

6. Küpseta ahjus 240° juures, kuni tainas muutub kuldpruuniks.

Soovitus: lihtsama variandi saad, kui lisad purgisupile puljongi või vee, paned kaussi või puljongitassi, katad pealt leht- või pärmitaignaga ja pane ahju valmima.

Sarnased artiklid