Personaaltreener soovitab: patuvabad bataadifriikad esimeseks grilliks

Maitseb hea ja ei riku figuuri. | Tootja

Soojemate ilmadega ja koduse režiimiga tekib inimestel üha enam kiusatus midagi õues teha. See tähendab, et on aeg esimeseks grilliks. Personaaltreeneril ja Rakvere saadikul Siim Kelneril on juba olemas meelepärane retsept, mis ei riku figuuri ja maitseb hea.

„Salat on alati hea ning turvaline valik grill-liha kõrvale, kuid mõnikord tunned, et tahaks vahelduseks midagi põnevamat. Mulle näiteks meeldib valmistada ise bataadifriikaid, mis on praegu ka erinevates tänavatoidurestoranides trendikad,“ räägib Siim. Paljude jaoks on bataadi krõbedaks saamine väljakutseks. Siimu saladus on kartulite leotamine külmas vees ja maisitärklis.

Vaja läheb:

2 bataati (u 300-350 g)
3-4 sl maisitärklist
1 tl vürtsköömneid (soovi korral)
3-4 sl oliiviõli
(helbe)soola
500 g Boston butt steike tammesuitsuses marinaadis

Valmistamine:

Koori bataadid ja lõika viiludeks ning need omakorda pulkadeks. Aseta bataadiviilud pooleks tunniks külma vette ja seejärel patsuta köögipaberiga kuivaks. Pane tärklis supitaldrikusse, sega soovi korral hulka vürtsköömned. Veereta selles kergelt bataadiviile – nii jäävad need küpsedes krõbedad. Laota pulgad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühes kihis ja nirista peale mõnusalt oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures u 20-30 minutit. Keera friikartuleid küpsemise ajal mõned korrad ümber, et need saaksid igalt poolt krõbedaks. Puista serveerides üle helbesoolaga ja naudi kuumalt koos grillitud steikidega.

grillBataatfriikadlihasteik

Sarnased artiklid