Steik ja sibul

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Veidi elegantsem argiõhtugurmee.

8 šalottsibulat

2 x 175 g steiki (nt striploin või sirloin) 

soola ja musta pipart

25 g võid

1 sl palsamiäädikat

u 200 ml punast veini

u 150 ml veisepuljongit

 

Alusta šalottsibulatest. Koori sibulad ja lõika need pikuti pooleks. Pane keevasse vette ja lase 2–3 minutit podiseda. Siis nõruta ja tõsta kõrvale. 

Maitsesta lihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga, pipart pane kohe julgelt. 

Kuumuta pannil pool võikogusest, lisa steigid ja küpseta u 3 minutit ühelt ja 3 minutit teiselt poolt või kuni liha on sobivalt küps. Tõsta steigid pannilt, hoia soojas. 

Lisa pannile ülejäänud või, siis lisa nõrutatud šalottsibulad. Kuumuta keskmisel tulel, kuni sibulad on kergelt pruunistunud. 

Lisa palsamiäädikas ja lase minut aega podiseda. 

Siis lisa pannile punane vein ja kuumuta, kuni vein on korralikult kokku keenud ehk redutseerunud. 

Seejärel kalla pannile puljong ning lase mõned minutid podiseda, kuni saad ühtlase ja paraja paksusega kastme. Maitsesta soola-pipraga.

Tõsta steigid soojendatud taldrikutele, tõsta peale veinikastmes šalottsibulad ja serveeri. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid