Pirnipirukas kitsejuustuga

Pille Petersoo
Pirnipirukas kitsejuustuga. | Juta Kübarsepp

Pirn on väga kasulik kuidaineterikas puuvili, mida tasub rohkem süüa ja miks mitte ka küpsetistes kasutada. 

Kuuele kuni kaheksale

Põhi:

180 g nisujahu
0,5 tl soola
100 g võid
1 sl vett

Täidis:

2 muna
1,5 dl piima
soola ja musta pipart
2–3 šalottsibulat
2 pirni
paar tüümianioksa
180 g kitsejuustu (nn halgu)

 

Valmista esmalt põhi. Sega köögikombainis jahu ja sool, siis lisa külmad võikuubikud ning töötle tainas ühtlaseks puruks. Lisa lusikatäis külma vett ja suru tainas palliks. 

Rulli tainas küpsetuspaberil lahti ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga ümmargune pirukavorm või 12 x 30 cm piklik pirukavorm (fotol). Pane tainas 30 minutiks külmkappi ootama.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Eelküpseta pirukapõhja 15 minutit, kuni see on kergelt kuldne.  

Koori sibul, lõika viiludeks. Lõika pirnid viiludeks. Lõika kitsejuust u 5 mm paksusteks viiludeks. Vispelda munad ja piim omavahel, maitsesta soola-pipraga. 

Jaota sibularattad eelküpsetatud pirukapõhjale, sellele laota pirniviilud ning puista peale tüümian. Kõige peale laota kitsejuustuviilud. Kalla ettevaatlikult peale muna-piimasegu, nii et see valguks täidise vahele. 

Küpseta 200-kraadises ahjus veel 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja juustuviilud kergelt kuldsed. 

Lase pirukal enne serveerimist jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid