Pulled Porc ehk rebitud sealihavõileib

kodus.ee
Mõnusalt rikkaliku lihaga võileib. | Shutterstock

Võileib, mis nõuab veidi mässamist, aga lõpptulemus viib keele alla.

Tarvis läheb:

u 2 kg seakaela (kauplusest Oma Põrsas)
1 sl soola
½ tl valget pipart
1 tl ingverit
1 tl piparkoogimaitseainet
2-3 sibulat
6-10 küüslauguküünt
10 tervet vürts- ja musta pipra tera
2 loorberilehte
5 dl vett

Vürtsikaste:

lihaküpsetusleem
2 ½ dl suitsumaitselist grillkastet
2 sl muscovado-suhkrut
2 tl magusta tšillikastet
poole sidruni mahl

serveerimiseks:
saia
salatiaedvilju

1. Sega kuivad maitseained omavahel kokku ja hõõru lihasse. Pane liha kaanega ahjuvormi või kata vorm fooliumiga. Vala vormi põhja vett. Pane liha kõrvale sektroriteks lõigatud sibulad, terved pipraterad ja küüslauk.  Kata vorma kaane või fooliumiga ning lase haududa 110kraadises ahjus 6-10 tundi või üleöö.

2. Kurna ahjuvormi kogunenud vedelik ja keeda see kastrulis kõrgel kuumusel kokku. Lisa ülejäänud kastmemaitseained ka keeda paksemaks kastmeks.

3. Rebi üliküps sealiha kahe kahvli abil ahjuvormi ribadeks. Vala peale vürtsikaste ja küpseta 1 tund 100kraadises ahjus.

4. Poolita sai ja uurista sisu välja, et lihasegu saaks saia sisse panna. Serveeri lihavõileib koos salatiga.


Allikas: „102 retsepti“, Ühinenud Ajakirjad
 

oma_porsas_logo.jpg

Oma Põrsas