Kuumad sprotivõileivad juustuga
saia
võid
sprotte
riivitud juustu
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Lõika sai viiludeks, määri võiga.
Aseta sprotid saiaviiludele, jättes sprottide vahele veidi ruumi.
Puista peale riivitud juust.
Küpseta ahjus, kuni juust on sulanud.
Võta ahjust välja, lõika saiad „pulkadeks” ja serveeri.
Sprotivõileib Läti moodi
(peen)leiba
võid
värsket kurki
sprotte
Lõika leib viiludeks, määri võiga.
Lõika kurk hästi õhukesteks viiludeks, laota leivaviilule.
Kõige peale aseta sprotid.
Klassikaline sprotivõileib
rukkileiba
võid
sprotte
murulauku
kappareid
Lõika leib viiludeks, määri võiga.
Laota sprotid leivale, kaunista hakitud murulaugu ja kapparitega.
Muna-sprotisaiad
saia (baguette, ciabatta)
keedetud muna
majoneesi
sprotte
marineeritud kurki
Lõika sai viiludeks.
Suru keedetud muna kahvliga väikesteks tükkideks või riivi jämeda riiviga. Sega juurde nii palju majoneesi, et saad pehme määrde. Määri saiaviiludele.
Aseta igale viilule üks-kaks sprotti ning marineeritud kurgi kang.