Retroretseptid | Suve vitamiin – roheline sibul

Pille Petersoo
Rohelise sibula salat munaga. | Juta Kübarsepp

4 maitsvat rooga rohelisest sibulast.

Vaatasime, mida soovitas Salme Masso teha rohelise sibulaga oma 1971. aastal ilmunud kokaraamatus „Salatid ja mahlajoogid”. Väikeste mugandustega tegime mõned suvised vitamiinipommid! 


Rohelise sibula salat munaga

Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
2 keedetud muna
1 dl õli-, majonees- või koorekastet
viilutatud rediseid

Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Puista peale hakitud muna ja tõsta salatikastet, aga ära läbi sega. Kaunista rediseviiludega. 

rohelinesibul15_01.jpg

Rohelise sibula salat kodujuustuga.
Juta Kübarsepp

Rohelise sibula salat kodujuustuga

Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
200 g kodujuustu
soola
murulauku

Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Sega kausis sibul ja kodujuust, maitsesta. Puista peale hakitud murulauku. 
NB! Kodujuustu asemel võid kasutada ka kohupiima. Kui soovid kastet, siis sega juurde ka keefirit. 

rohelinesibul15_03.jpg

Rohelise sibula salat hapukurgiga.
Juta Kübarsepp

Rohelise sibula salat hapukurgiga

Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
2–3 värsket soolakurki
soola ja musta pipart
veidi (oliivi)õli

Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Lisa kuubikuteks lõigatud soolakurgid. Maitsesta, niisuta salat õliga ning serveeri. 

rohelinesibul15_04.jpg

Rohelise sibula salat peediga.
Juta Kübarsepp

Rohelise sibula salat peediga

Tarvis läheb:
suur punt sibulapealseid
1 keedetud või röstitud peet
3 sl jõhvikamahla või veiniäädikat
1 tl köömneid 
soola ja suhkrut
soovi korral õli- või hapukoorekastet

Pese sibulapealsed, tahenda ja lõika 1 cm tükkideks. Riivi peet. Sega toiduained, piserda peale jõhvikamahl ja maitsesta köömnete, soola ja suhkruga. Anna lauale kausiga, soovi korral paku kõrvale kastet. 
NB! Köömned võiks esmalt kuival pannil röstida – jäävad maitsvamad!

Sarnased artiklid