Rootsi rabarberikook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Rootslased armastavad rabarberikooki kardemoniga maitsestada. See lihtne keeksilaadse tekstuuriga kook (sockerkaka) maitseb hästi nii vahukoore kui ka pehme vanillijäätisega.

Kaheksale

75 g võid

2 suurt muna

2 dl e 170 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2,5 dl e 150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl kardemoni

4 dl tükeldatud rabarberit

soovi korral pärlsuhkrut

Serveerimiseks:

vahukoort või vanillijäätist

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda põhi ja küljed küpsetuspaberiga. 

Sulata või, lase jahtuda. Tambi kardemon uhmris peeneks. Sega jahu küpsetuspulbriga, siis lisa kardemon. 

Klopi munad, suhkur ja vanill kohevaks heledaks vahuks. Sega juurde jahusegu ja sulavõi. Sega õrnalt läbi ja kalla koogivormi. 

Lõika rabarberivarred sentimeetripikkusteks tükkideks ning puista need koogile. Soovi korral puista peale ka pärlsuhkrut ja/või veel veidi kardemoni.

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 25–30 minutit. Kook võib seest jääda veidi pehmem. 

Serveeri vahukoore või poolpehme vanillijäätisega. 

 

Nipid ja soovitused:

Kui rabarberihooaeg läbi saab, proovi kooki teha tikritega. 

Kui tahad suuremat kooki, võid küpsetada seda 30 x 30 cm vormis (långpanna), aga siis tee tainast topeltkogus.

 

Sarnased artiklid