Röstitud kõrvitsa supp sobib hästi talvisesse päeva

kodus.ee
Ahjus röstimine annab kõrvitsale ja supile mõnusalt täidlase maitse. | undefined

Kuna ees on ootamas suuremad pidusöömaajad, siis võiks vahelduseks valmistada midagi lihtsamat ja kergemat. Täidlase maitsega röstitud kõrvitsa supp sobib külma talvepäeva suurepäraselt. Järgnev retsept on pärit raamatust „Salendavad supid”. 

Vaja läheb:
1 kg kõrvitsat
1 sl riivitud ingverit
1/2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1/2 tl karrit
1 sibul
1 sl õli
1 l köögiviljapuljongit
veidi soola
2 dl kookospiima
kõrvitsaseemneid

Valmista:
Koori ja tükelda kõrvits. Küpseta kõrvitsatükke 200-kraadises ahjus 40 minutit. Riivi ingver ja haki sibul.

Kuumuta ingverit, sibulat ja maitseaineid poti põhjas kuumas õlis. Lisa kõrvits ja köögiviljapuljong. Keede umbes 10 minutit.

Püreeri saumikseriga, lisa kookospiim.
Tõsta supp kaussidesse ja soovi korral kaunista kõrvitsaseemnetega.

Allikas: „Salendavad supid”, Ühinenud Ajakirjad
 

Salendavad supid

Supp on toitev, annab vähe kaloreid, valmib kiiresti ja on rahakotisõbralik.
Ühinenud Ajakirjad

Sarnased artiklid