Šampinjoni-baklažaanikarri

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Kookospiima ja India vürtsidega köögiviljahautis on väga aromaatne ja maitseküllane. Serveeri keedetud või aurutatud riisiga.

Kuuele

1 sl õli

2 hakitud sibulat

1 suurem maguskartul või 3–4 suuremat tavalist kartulit

1 suurem baklažaan ehk pommu

250 g väikeseid (pruune) šampinjone

2–3 sl India karripastat

1 dl vett või köögiviljapuljongit

400 ml kookospiima (väherasvasemat)

soola

vajaduse korral laimimahla

hakitud värsket koriandrit

 

Kuumuta õli suurel pannil, lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Siis lisa kooritud ja tükeldatud maguskartul või tavaline kartul. Kata kaanega, siis kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kartulitükid pehmenema hakkavad.

Lisa tükeldatud pommu ja puhastatud-poolitatud šampinjonid, maitsesta vähese soolaga ja kuumuta veel paar minutit.

Sega juurde karripasta, seejärel lisa puljong/vesi ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis hauta 10 minutit, kuni kartul on pehme.

Maitse. Kui vaja, lisa soola või veidi laimimahla.

Sega juurde hakitud koriander.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid