Seafilee kartuli-rukkimuretaina kuues
kodus.ee
Kui sa ise viitsi tainast teha, siis võid kasutada ka poest ostetud kiirvarianti. | Shutterstock

Sealiha on ikka meie pidulaudu ehtinud.  Seekord põnev ja tavapärasest taisem seapraad muretainast kuues jääb mahlane ja hõrk. Kiirvariandina võid kartuli-rukkitaina asemel kasutada ka poest ostetud külmutatud soolast muretainast. Sel juhul lase sel enne lahtirullimist kenasti üles sulada.

Seafilee kartuli-rukkimuretaina kuues

Kümnele

 

1 sea sisefilee (leiad poest Oma Põrsas) 

õli pruunistamiseks

soola ja purustatud musta pipart

2–3 sl täisterasinepit

värsket või kuivatatud rosmariini

 

Tainas

u 180 g keedetud kartuleid

180 g rukkipüüli

125 g võid

0,5 tl soola

veidi külma vett

 

määrimiseks muna

 

kaunistuseks seesamiseemneid

 

Kõige lihtsam on tainas kokku segada köögikombainis. Käsitsi tehes suru kartulid läbi sõela ning sega toasooja või ja rukkijahuga ühtlaseks massiks. Kui vaja, lisa veidi külma vett. Vormi tainast pall ja lase vähemalt pool tundi külmkapis seista.


Puhasta filee. Kuumuta õli praepannil ja särista filee ümberringi kenasti kuldseks. Seejärel maitsesta pruunistunud liha soola ja pipraga. Tõsta filee pannilt ning lase veidi jahtuda.

Määri liha pind lahkelt sinepiga kokku ja riputa maitseks veel ka pisut rosmariini.

Rulli muretainas ristkülikukujuliselt lahti.


Tõsta filee taina keskele. Keera tainas ümber filee ja näpi kõik õmblused hoolega kinni.

Tõsta filee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, taina ühenduskoht allpool. Määri pealt munaga ning riputa üle seesamiseemnetega.

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes pool tundi.

Serveeri aurutatud või küpsetatud köögiviljade ja värske rohelise salatiga.

Neli isamaalist ampsu leiad siit.
Beseerulli retsepti leiad siit.

Oma põrsas

Oma Põrsas

Artikli märksõnad