Sidrunirullid

Kodu&Aed
Sidrunirullid | Kodu&Aed arhiiv

Mõnusa täidisega mahlased sidrunirullid. 

20 suurt või 30 väikest

Tainas:

150 g võid
3 dl piima
50 g pärmi
1 dl suhkrut
2 tl jahvatatud kardemoni
½ tl soola
1 sidruni riivitud koor
1 muna
á 10 ½ dl nisujahu

 

Täidis:

200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl sidrunivõiet (lemon curd)

Määrimiseks:

1 muna

 

KATE JA KAUNISTUS:

2 ½ dl tuhksuhkrut
á 2 sl sidrunimahla
riivitud sidrunikoort

 

• Sulata potis või. Lisa piim ja lase jahtuda käesoojaks.

• Lahusta pärm piimas. Lisa segades suhkur, kardemon, sool, riivitud sidrunikoor ja muna.

• Lisa jahu ja sõtku tainas tihedaks.

•  Lase tainal rätiku all kerkida kahekordseks. Umbes tund.

• Pane tainas jahuga kaetud lauale ja rulli 25 x 40 cm suurune plaat.

• Sega toorjuust ja sidrunivõie ja määri see tainale. Rulli tihedaks rulliks.

• Lõika rullist 3–4 cm laiused lõigud. Tõsta rullid lõikepind üleval küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või pabervormidesse.

• Lase rullidel kaetule kerkida veel 30 minutit. Määri munaga.

• Küpseta 225-kraadises ahjus 12–15 minutit.

• Sega tuhksuhkrule sedavõrd palju sidrunimahla, et saad parajalt kleepuva glasuuri. Nirista gasuur jahtunud rullidele.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid