Sõstraketšup

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Väga mõnus viis punaste sõstarde hoidistamiseks!
 

500 g punaseid sõstraid
250 g suhkrut
60 ml ehk 4 sl õuna- või veiniäädikat
0,75–1 tl jahvatatud kaneeli
0,25 tl jahvatatud musta pipart
0,5 tl jahvatatud nelki 

 

Puhasta pestud marjad rootsudest (nt kahvli abil), pane potti. Lisa ülejäänud ained ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades u 20 minutit. Riisu pinnale tekkiv vaht – kui vahtu enam ei teki, on hoidis valmis. 

Tõsta kuum ketšup steriliseeritud purkidesse ja sulge õhukindlalt. 

NB! Siin võib kasutada pigem üliküpseid sõstraid: liiga noortel sõstardel on pektiinisisaldus nii suur, et ketšupit ei pruugi pudelist kätte saada.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid