Sügisepirukas

Shutterstock

Õunte ja seente tippajal saad küpsetada maitsva süsgisese piruka. 

Põhi:

2,5 dl rukkijahu
2 dl nisujahu
0,5 tl kuivatatud tüümiani
0,5 tl soola
125 g toasooja võid
0,5 dl külma vett
võid vormi määrimiseks

 

Täidis:

1 väike porru
1 l metsaseeni (kukeseened, kitsemamplid)
1 õun
2 sl õli
200 g hapukoort
1 muna
1 tl kuivatatud estragoni (või hakitud värsket)
soola, musta pipart

 

Sega jahud ja maitseained toasooja võiga. Lisa külm vesi ja sega tainaks. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi (Ø 25 cm) põhja ja äärtele ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Loputa ja viiluta porru, tükelda seened, lõika õun kuubikuteks.

Prae seeni pannil õlis, kuni vedelik aurustub. Lisa porru ja kuumuta 5 minutit. Lisa õunatükid ja kuumuta veel 2 minutit. Kalla kõik pannilt kaussi, sega hulka hapukoorega segatud muna ning maitsesta estragoni, soola ja pipraga.

Kalla täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus 35–40 minutit.

 

Sarnased artiklid