Suhkrust, jahust ja maasikavahust. Maasika-tatrarull sefiiriga

Sille Vadi

See rullbiskviit ühendab endas väikeste lisandustega kõik juunikuise koogi kohustuslikud koostisosad: maasikad, kohupiima ja vahukoore.

Maasika-tatrarull sefiiriga. | Sille Vadi

Juunis on peaaegu mõeldamatu süüa midagi muud peale maasikate ning kõik muud toredad koostisosad peavad ootama oma aega. Mängida võib vormi või lisanditega, aga minu meelest peab üks õige jaanipäevakook koosnema ikka maasikatest, vahukoorest ja kohupiimast. Sel korral sai kook rullbiskviidi kuju ning väikese lisa-maitsenüansi tatrajahust biskviidi ja täidisesse lisatud sefiiri näol.

 

Maasika-tatrarull sefiiriga

Rullbiskviit:

4 muna
100 g suhkrut
100 g toortatrajahu

Täidis:

200 g kohupiima
2 dl vahukoort
100 g vanillisefiiri
200 g maasikaid

Kaunistamiseks maasikaid

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Selleks kulub mikseri täisvõimsusel töötades 7-10 minutit.
Sõelu jahu munavahu peale ning sega ettevaatlikult alt üles tõstes ühtlaseks.
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, aja noaga ühtlaselt laiali ning küpseta 8 minutit.

Jälgi, et biskviit üle ei küpseks. Võta biskviit ahjust kohe, kui see on õrnalt pruunikas ning hakkab plaadiservadest lahti lööma.

Aseta lauale teine küpsetuspaberileht, kummuta sellele küpsenud biskviit ning eemalda pealmine paber.
Keera biskviit koos aluspaberiga rulli, alustades pikemast servast, ning lase täielikult jahtuda.
Vahusta koor ja sega juurde kohupiim.
Tükelda sefiir ja maasikad ning sega vahukoore-kohupiimaseguga.
Keera jahtunud biskviit lahti, määri täidis ühtlaselt peale, jättes servad katmata. Seejärel keera see uuesti tihedalt rulli, paki paberisse ning hoia üle öö külmkapis.
Kaunista maasikatega ja sõelu peale tuhksuhkrut.

Sarnased artiklid