Suitsuräimesalat vutimunadega
kuuele
rohelist salatit (nt rukolat ehk põld-võõrkapsast, põldsalatit ehk põldkännakut, noori spinatilehti jms)
300 g suitsutatud räimefileesid
12 vutimuna
Salatikaste:
3 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl veiniäädikat
0,5 tl mett või vahtrasiirupit
0,25 tl sinepit
soola ja pipart
peenelt hakitud värsket tilli ja peterselli
Tee nii:
1. Keeda vutimune 2–3 minutit, siis jahuta külmas vees. Koori vutimunad ja lõika pikuti pooleks.
2. Sega salatikastme komponendid omavahel.
3. Pese salatilehed ning kuivata hoolega. Sega kausis vähese salatikastmega, jaota taldrikutele.
Laota peale räimefileed ja vutimunapoolikud, nirista peale veel veidi kastet ning serveeri.
NIPP: Vutimune on lihtsam koorida jooksva külma vee all!
Retsepti autor Pille Petersoo.