Suurepärane apelsini-kumkvaadikeeks

kodus.ee
Apelsini-kumkvaadikeeks. | Kodu&Aed arhiiv

Keeks on imemaitsev küpsetis. Ja kui see juhtub olema apelsinikeeks, siis see viib keele alla.

TAINAS

200 g võid
4 muna
1 apelsini riivitud koor
2 dl suhkrut
1½ dl tuhksuhkrut
1½ tl küpsetuspulbrit
1 tl kuivatatud tšillihelbeid
4 dl nisujahu
1 apelsini tükeldatud viljaliha

NIISUTAMINE

1 apelsini mahl

KUMKVAADISIIRUP

6–7 kumkvaati (kääbusapelsini)
1 dl suhkrut
1 dl vett

• Sulata potis või.

• Vahusta kausis munad, suhkur ja riivitud apelsinikoor heledaks vahuks.

• Sega teises kausis omavahel nisujahu, tšillihelbed ja küpsetuspulber. Lisa kuivained vahustatud munadele vaheldumisi apelsinitükkide ja sulavõiga. Sega kiiresti ühtlaseks.

• Kalla tainas rasvainega määritud ja riivsaiaga ülepuistatud leivavormi (mahtuvus 2 l). Silu pind.

• Küpseta 175-kraadises ahjus ą 35–40 minutit.

• Kummuta kook jahtununa vaagnale. Torka tikuga keeksipinnale augud. Nõruta apelsinimahl vaikselt keeksi peale. Tõsta mahla imbumiseks keeksile peale pestud ja kuivatatud leivavorm.

• Viiluta pestud kumkvaadid.

• Pane potti vesi, suhkur ja viilutatud kumkvaadid (kääbusapelsinid). Keeda keskmisel kuumusel 5–10 minutit, kuni leem muutub siirupiseks. Lase natuke jahtuda ja kalla keeksile.

• Paku kohe või lase veel pisut jahtuda.

Kumkvaat ehk kinkan on algselt Hiinast pärit väike ploomisuurune tsitruseline, mida süüakse koos koorega.

Artikli märksõnad