Taimne Teisipäev: hästi kõhtu täitvad seenepirukad

Taimne Teisipäev

Neisse seenerullidesse on peidetud lisaks seentele ka oad ja läätsed, mis hästi kõhtu täidavad ja ampsu eriti tummiseks ja mõnusaks muudavad.

Seenepirukad. | Taimne Teisipäev

Vaja läheb:

1 pakk lehttaigent
1 sibul (hakitult)
2 küüslauguküünt (hakitult)
200 g šampinjone (tükeldatult)
1 tl kuivatatud tüümiani
0,5 purki valgeid ube (loputatult ja kurnatult)
0,5 purki läätsi (loputatult ja kurnatult)
100 g kartulitärklist
2 spl maitsepärmi
1 tl meresoola
1 tl pipart
1 spl oliiviõli praadimiseks
Lisa: soovi korral ka peotäis spinatit

Valmistamine:

Prae pannil oliiviõlis seeni, küüslauku ja sibulat keskmisel kuumusel umbes 4-5 minutit. Lisa tüümian ning prae veel 3-4 minutit vahepeal segades, kuni segu on pruunikas ja pehme. Kui soovid, lisa enne praadimise lõpetamist segu hulka ka peotäis spinatit. Pane segu köögikombaini, lisa oad, läätsed, sool, pipar, maitsepärm ja kartulitärklis. Töötle massi, kuni saavutad ühtlase tekstuuri. Pane segu kaussi, kata taldrikuga ja aseta pooleks tunniks külmkappi (taheneb veidi).

Puista köögipinnale veidi jahu ja aseta lehttaigen sinna peale. Lõika välja umbes 4 cm laiused ribad ja laota segu ribade peale. Rulli ribad kokku. Pintselda seenerulle oliiviõliga ja pane need 180°C juures 25 minutiks ahju, kuni need on kuldpruunid. Naudi kohe!

Sarnased artiklid