Taimne Teisipäev: läätse-kookose karri
Taimne Teisipäev
Läätse-kookose karri | Taimne Teisipäev

Karri on roog, mille puhul on tegemist kindla peale minekuga! Suuresti saab lähtuda sellest, mis parasjagu kodus olemas on ja sestap on vaheldust kerge saavutada ja toidust raske tüdineda.

Valmimisaeg: 1 tund 15 minutit
Kogus: kolmele-neljane

Vaja läheb:

2 spl õli

1 sibul (hakitult)

1 küüslauguküüs (hakitult)

2,5 cm värsket ingverit (riivitult või peeneks hakitult)

70 g läätsi

250 ml köögiviljapuljongit

1 lillkapsas (väikesteks tükkideks hakituna)

1 porgand

1 purk kookospiima

150 g rohelisi ube või herneid

1 peotäis spinatit

2 spl jahvatatud koriandrit

2 spl vürtsköömneid

0.5 spl tüümiani

1 spl värsket sidruni mahla

Maitseks: soola, pipart, maitsepärmi

Valmistamine:

Lase kõrgema äärega pannil või potis 1,5 spl õli kuumaks ja kuumuta sibulat umbes 10 minutit, kuni see muutub läbipaistvaks ja pehmeks. Lisa küüslauk, ingver, koriander, köömned, tüümian ja kuumuta veel umbes 2 minutit. Sega juurde keetmata läätsed ja vala juurde köögiviljapuljong. Hauta läätsed pehmeks – selleks kulub umbes 10 minutit.

Lase pannil 0,5 spl õli kuumaks ning rösti lillkapsast umbes 2-3 minutit, kuni see muutub kuldpruuniks. Lisa lillkapsas pannile või potti keedetud läätsede juurde, lisa ka porgand ja kookospiim, lase tasasel tulel keeda umbes 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Sega juurde oad või herned, hauta veel umbes 3-4 minutit.

Viimaks lisa juurde sidruni mahl ja maitseroheline, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka maitsepärmiga.

Sarnased artiklid