Valmimisaeg: 1 tund 15 minutit
Kogus: kolmele-neljane
Vaja läheb:
2 spl õli
1 sibul (hakitult)
1 küüslauguküüs (hakitult)
2,5 cm värsket ingverit (riivitult või peeneks hakitult)
70 g läätsi
250 ml köögiviljapuljongit
1 lillkapsas (väikesteks tükkideks hakituna)
1 porgand
1 purk kookospiima
150 g rohelisi ube või herneid
1 peotäis spinatit
2 spl jahvatatud koriandrit
2 spl vürtsköömneid
0.5 spl tüümiani
1 spl värsket sidruni mahla
Maitseks: soola, pipart, maitsepärmi
Valmistamine:
Lase kõrgema äärega pannil või potis 1,5 spl õli kuumaks ja kuumuta sibulat umbes 10 minutit, kuni see muutub läbipaistvaks ja pehmeks. Lisa küüslauk, ingver, koriander, köömned, tüümian ja kuumuta veel umbes 2 minutit. Sega juurde keetmata läätsed ja vala juurde köögiviljapuljong. Hauta läätsed pehmeks – selleks kulub umbes 10 minutit.
Lase pannil 0,5 spl õli kuumaks ning rösti lillkapsast umbes 2-3 minutit, kuni see muutub kuldpruuniks. Lisa lillkapsas pannile või potti keedetud läätsede juurde, lisa ka porgand ja kookospiim, lase tasasel tulel keeda umbes 10 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Sega juurde oad või herned, hauta veel umbes 3-4 minutit.
Viimaks lisa juurde sidruni mahl ja maitseroheline, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka maitsepärmiga.