Taimne Teisipäev: tummine Mehhiko nuudlisupp

Taime Teisipäev
Mehhiko nuudlisupp. | Taimne Teisipäev

Mehhiko nuudlisupp on väga populaarne paks ja tummine supp, mida ehk koguni pajaroaks võiks nimetada. Soovitame soojalt!

Valmimisaeg: 25 minutit

Kogus: u 10 kausitäit

Vaja läheb:

5-6 tomatit (hakitud)
1 sibul (hakitud)
1 küüslauguküüs
2 spl õli
400 spagette, murra u 3-4 cm pikkusteks juppideks
1 l köögiviljapuljongit (või rohkem, kui soovid vedelamat suppi)
0,5 tl soola
0,5 spl pipart
2 spl oreganot (võib asendada nt tüümianiga)
2 spl vürtsköömneid
Maitseks hakitud tšillit, jalapenot või tšillimaitseainet
Serveerimiseks kaerakoort ja/või avokaadot
 

Valmistamine:

Blenderda või purusta saumikseriga ühtlaseks seguks tomatid, sibul, küüslauk ning õli. Vala segu potti ja lase keskmisel kuumusel keeda. Lisa nuudlid, köögiviljapuljong ning maitseained. Kui soovid teravamat tulemust, lisa julgesti tšillit ja jalopenosid.

Lase supil keskmisel kuumusel podiseda umbes 12-15 minutit, kuni nuudlid on muutunud pehmeks.

Serveeri supp, lisa peale nt kaerakoort ja naudi! Peale puistamiseks sobivad imehästi ka igasugused seemned.

Sarnased artiklid