Valmimisaeg: 1 tund 30 minutit
Kogus: kuuele
Vaja läheb:
3 sibulat (peeneks hakituna)
2 porgandit (peeneks hakituna)
5 keskmist kartulit (väikste kuubikutena)
450 grammi pruune või rohelisi läätsesid (loputatult)
1 purk purustatud tomateid
8-10 tassi köögiviljapuljongit
1 tass hakitud/külmutatud spinatit või lehtkapsast
Maitseks: soola, paprikapulbrit, sutsuke tšillimaitseainet, maitsepärmi, sorts äädikat, soovi korral ka natuke karrit ja vajadusel tiba suhkrut
Valmistamine:
Sega potis kokku kõik koostisosad, välja arvatud spinat, maitsepärm ja äädikas, ning lase madalal kuni keskmisel kuumusel valmida umbes 1,5 tundi. Lisa spinat, äädikas ja maitsepärm ning lase veel 5 minuti jagu valmida. Maitsesta vajadusel veel soola ja paprikapulbriga.
NB! Selles pajas võib kasutada vabalt ka punaseid või kollaseid läätsesid – need valmivad kiiremini ning keevad pigem pudrusemaks. Kui kasutad heledaid läätsi, haki köögiviljad eriti peeneks ning paja valmismisaeg lüheneb oluliselt. Pada on valmis siis, kui köögiviljad ja läätsed on hamba all pehmed.
Serveeri näiteks kaerakoorega ja naudi maitseelamust!