Taimne Teisipäev | Tervislikkusest pungil läätse-köögiviljapada

Taimne Teisipäev
Läätse-köögiviljapada. | Taimne Teisipäev

Üks hästi lihtne, kuid maitsetest ja tervislikkusest pungil pada! Lisaks sellele, et tegemist on tervisliku ja toitva kõhutäiega, on mõnus see, et kui mingit koostisosa ei ole parajasti käepärast, on seda lihtne millegi muuga asendada või üldse ära jätta. Pajaroa maitse sellest ei kannata ja kõht saab igal juhul mõnusalt täis.

Valmimisaeg: 1 tund 30 minutit
Kogus: kuuele

Vaja läheb:

3 sibulat (peeneks hakituna)
2 porgandit (peeneks hakituna)

5 keskmist kartulit (väikste kuubikutena)
450 grammi pruune või rohelisi läätsesid (loputatult)
1 purk purustatud tomateid
8-10 tassi köögiviljapuljongit
1 tass hakitud/külmutatud spinatit või lehtkapsast
Maitseks: soola, paprikapulbrit, sutsuke tšillimaitseainet, maitsepärmi, sorts äädikat, soovi korral ka natuke karrit ja vajadusel tiba suhkrut

Valmistamine:

Sega potis kokku kõik koostisosad, välja arvatud spinat, maitsepärm ja äädikas, ning lase madalal kuni keskmisel kuumusel valmida umbes 1,5 tundi. Lisa spinat, äädikas ja maitsepärm ning lase veel 5 minuti jagu valmida. Maitsesta vajadusel veel soola ja paprikapulbriga.

NB! Selles pajas võib kasutada vabalt ka punaseid või kollaseid läätsesid – need valmivad kiiremini ning keevad pigem pudrusemaks. Kui kasutad heledaid läätsi, haki köögiviljad eriti peeneks ning paja valmismisaeg lüheneb oluliselt. Pada on valmis siis, kui köögiviljad ja läätsed on hamba all pehmed. 
Serveeri näiteks kaerakoorega ja naudi maitseelamust! 

Artikli märksõnad