Tainas
100 g võid
0,5 dl riivitud parmesani või muud tugevamaitselist juustu
3 dl nisujahu
1 muna
Täidis
250 g porgandeid
25 g võid
pisut soola ja musta pipart
140 g pehmet kitsejuustu
värskeid ürte kaunistuseks (tüümian, basiilik)
Näpi tükeldatud või, riivjuust ja jahu puruseks seguks. Lisa muna ja vajuta kiiresti tainapalliks. Keera tainapall kilesse ning pane täidise tegemise ajaks külmkappi.
Tõmba koorimisnoaga või lõika terava kööginoaga porganditest pikkupidi õhukesed ribad. Sellest kogusest saab ühe suure või kaks väiksemat pirukat.
Sulata pannil või, lisa porgandid, küpseta neid 10 minutit ning maitsesta soola ja pipraga. Lao porgandiviilud kõrvuti küpsetusvormi põhja.
Rulli tainas ahjuvormikujuliseks, määri peale kitsejuustu ja pane vormile kaaneks, nii et juust jääb vastu porgandeid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit.
Tõsta ahjust, jäta pooleks tunniks jahtuma. Kummuta pirukas ahjuvormist taldrikule või vaagnale. Kaunista roheliste ürtidega.