Tarvis läheb:
500 ml pakk vahukoort
1,5 spl suhkrut
purk suhkruga kondenspiima
vaniljet
marju, rabarberit vms lisandit
Tee marjadest toormoos (hõõru näiteks kahvliga), või keeda päris moosiks - kes tahab, võib näiteks suuremad tükid ja seemned jms ka välja kurnata. Samuti tuleks rabaraberid korralikult pehmeks keeta - väga mõnus jääb näiteks jäätis metsmaasikate ja rabaraberitriipudega! Vahusta külmkapist võetud vahukoor (mõned hoiavad vahustamisnõud ka jäänõu sees), lisa kondenspiim, vaniljesuhkur ja vahusta veel veidike. Siis lisa segusse mida iganes sa soovid - terveid marju, moose, pähkleid, vahvlipuru, kaneeli vms. Pane segu sügavkülma ja lase umbes 12 tundi seista ja lähebki maiustamiseks!