Tiramisu - magustoitude unelm

Ingrid Lepp
Tiramisu on üks populaarsemaid Itaalia magustoitusid, mis võitnud ka eestlaste südamed. Tiramisu on üks populaarsemaid Itaalia magustoitusid, mis võitnud ka eestlaste südamed. | Indrek Kasesalu

Taevalik hõrgutis valmib kiirelt ja ebaõnnestuda pole võimalik.

Tarvis läheb: 


300 ml kanget kohvi (espressoubadest) toatemperatuuril
3 muna (kollased ja valged eraldi)
4 sl suhkrut
250 g mascarpone (või mõnda muud maitsestamata) kreemjuustu
200 näiteks Savoiardi Ladyfingers küpsiseid
100 ml Marsala veini (või näiteks amarettot, brändit, Vana Tallinna)
tumedat šokolaadi või suhkruta kakaopulbrit

Tee nii:


Mikserda munakollased ja suhkur tugevaks valgeks vahuks.

Sega ettevaatlikult juurde kreemjuust, nii et vaht püsiks kõva.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks.

Võta taignaspaatel või suur lusikas ja sega esmalt natuke munavalgevahtu kreemjuustu-munakollasevahu hulka (et koostist vedelamaks muuta). Siis lisa, ettevaatlikult kausi põhja pidi segades, juurde ülejäänud munavalgevaht.

Kalla alkohol kohvi hulka (ära lisa sukrut!).

Kasta küpsised ükshaaval kiiresti kohvisse ja lao (u 5 mm vahedega) vaagnale. Kata küpsised toorjuustu-munakreemiga ja lao peale uus kiht kohvis immutatud küpsiseid. Algajatel soovitan teine kiht küpsiseid risti laduda (või kasutada servadega kandilist vormi) siis pole karta, et tiramisu laiali vajuma hakkaks.

Tõsta vähemalt paariks tunniks (parem üle öö) külmkappi.

Enne serveerimist riivi peale tumedat šokolaadi või sõelu üle kakaopulbriga.

Ole loov ja katseta tiramisut omaenda maitse järgi lisanditega! Puista kihtide vahele mandlilaastusid või marju, kasuta kohvi asemel mahla, proovi erinevaid likööre... Võid valmistada ka väikesed tiramisud näiteks kokteiliklaasidesse.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid