Toitev ja mitmekülgne siiditofu. Proovime figuurisõbralikku šokolaadikreemi!

Sisuturundus
Kreemine ja siidine tofu. | Ühinenud Ajakirjad

Clearspringi pehme ja siidine tofu on ideaalne toit rikastamaks igapäevamenüüd taimsete proteiinidega. Sobib asendama muna, piimatooteid ja liha sinu lemmikretseptides, nii magusates kui soolastes roogades, ning on seetõttu palju kasutust leidnud just taimetoitlaste toidulaual. Tofu on ka suurepärane magneesiumi allikas.
 

Tofu on juustu- ja kohupiimalaadne toode, mida valmistatakse sojaubadest. Tofu on täisväärtuslik taimne proteiiniallikas, mis ei sisalda piima ega gluteeni ning on madala rasvasisaldusega.


Miks on Clearspringi tofu eriline?

Clearspring on alati keskendunud uutele ja innovatiivsetele toitudele, mis on kombineeritud traditsioonidest, mugavusest, ökonoomsest tootmisest, ökoloogilisest jätkusuutlikusest ja kvaliteedist ning seda ilma igasuguste kompromissideta. Võttis mitu aastat aega, et arendada välja selline kreemine ja siidine tofu, mis oleks kooskõlas selliste põhimõtetega.

Clearsringi siiditofu on valmistatud ainult kolmest koostisosast:

1. Parima kvaliteediga täis sojaoad, mille teekond on täielikult jälgitav ning mis on EL-i sertifikaatidega.
See tähendab, et seaduse järgi peavad sojaoad olema kasvatatud säästvalt, ilma kunstväetiste, herbitsiidide ja pestitsiidideta ning ei tohi olla geneetiliselt muundatud.

2. Nigari, see on looduslikult esinev mineraaliderikas koagulant, mis on valmistatud pärast naatriumkloriidi eemaldamist soolast. Nigari sisaldab magneesiumkloriidi, leeliseline mineraal, mis on väga oluline meie rakkude heaks funktsioneerimiseks.

3. Puhas allikavesi Fuji mäest.

Siiditofu on müügil Valete Ökokaupade poes Saekoja 36a, Tartus ja E-poes www.valete.ee. Facebookist leiad firma SIIT!
Lisaks tofule leiab Valete Ökokaupadest suure valiku mahetoitu, puhastusvahendeid ja kosmeetikat.

20180421_215327.jpg

Šokolaadikreem.
Ühinenud Ajakirjad

Mida maitsvat ja põnevat võiks sellest valmistada?

VEGAN ŠOKOLAADIKREEM
 

Vaja läheb:

• 1 pakk (300 g) Clearspringi siidist tofut
• 100 g täistaimset ja tumedat šokolaadi (nt Companera 70%)
• 35 g (3 spl) mahedat rafineerimata roosuhkrut
• 1 tl mahedat vanillisuhkrut
• näputäis soola

Tee nii:
Murra šokolaad tükkideks ja sulata veevannil. Samal ajal püreesta ülejäänud koostisained kas kannmikseris või köögikombainis ühtlaseks massiks.
Vala segusse ka vedel šokolaad ja mikserda veelkord, kuni saad siidise kreemi. Segu võib tunduda algul liiga vedel, sellest pole midagi. Vala see serveerimisnõudesse ja pane jahedasse - jahtuv šokolaad teeb ka kreemi tihkemaks.
Serveeri näiteks röstitud sarapuupähklite ja mahemaasikatega. Naudi!

PS! Soovi korral võid segusse riivida ka meelepärast mahedalt kasvatatud tsitruselise (sidrun, laim või apelsin) koort. Terava järelmaitse lisab näputäis tšillipulbrit.
PS! Tegemist on Vana Võromaa Vegan retseptiga.
 

 

Mida sööjad põnavast roast arvasid?

* Väga hea šokolaadikreem, ei saagi aru, kas tegemist on vahukoorega või hästi kreemise kohupiimaga. Kreem pole rammus ja tunda pole ka rasvamekki. On väga valgurikas ja täidab hästi kõhtu. Sõin mõned ampsud kreemi, kui juba tundsin, et kõht hakkab täis saama.

* Mulle meenutab vahukoore-kakao kreeemi, mida ema lapsepõlves palju kodus tegi. Ja maitselt ei saa aru, kas tegemist on tofuga või vahukoorega. Väga mõnus ja kerge magustoit ning imelihtne ka valmis teha! Minu uus lemmik!

* Olen tofu suhtes alati skeptiline olnud ja pole seda varem  mitte kunagi ostnud ega ka proovinud. Aga kui nüüd avanes see võimalus, siis olin väga õhinat täis siiditofut katsetama.

* Veganšokolaadikreem tuli tõsiselt maitsev välja ja kui lihtne on seda valmistada. Juba esimene pluss punkt kirjas.
Sõin šokolaadikreemi india pähklitega, aga tundsin, et on nagu veel midagi puudu. Siis võtsin kapist enda tehtud maasika-tšillimoosi ning volaaa, milline maitsenauding kokku tuli. Šokolaadikreem sobib ideaalselt kokku maasika-tšilli moosiga.

* Ka minu laps sõi seda kreemi suure õhinaga, ütles, et miks lasteaias sellist magustoitu pole?

* Figuuri jälgivale naisele ideaalne magustoit, mis ei aja vastu suve paksuks. Tofu sisaldab 10 korda vähem rasva, kui vahukoor. Kui vastu suve seda magustoitu süüa ja teha, siis süümepiinu ei teki, sest see sisaldab nii vähe rasva.

Toorjuustukook

Vegan SIDRUNI-TOORJUUSTUKOOK krõbedal põhjal

Põhi:
200 g vegan Digestive küpsiseid
60 g (3 spl) mahedat kookosõli
0,5 tl jahvatatud kardemoni

Täidis:
1 pakk (300 g) Clearspringi siidist tofut
1 purk (400 ml) mahedat kookospiima (nt Clearspring)
150 g (mahedaid) india pähkleid
120 g (100 ml) agaavisiirupit
2 mahesidruni mahl ja peenelt riivitud koor
1 tl mahedat vanillisuhkrut
9 ml agar-agari pulbrit 900 ml vedeliku kohta
NB! Koostisosad võiksid olla toasoojad

Põhja jaoks tükelda küpsised köögikombaini kannu ja töötle puruks. Lisa küpsisepurule kardemon ja sulatatud kookosõli, mikserda veel veidi. Pane segu ümmargusse (läbimõõduga 24-26 cm) koogivormi põhja, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ning määri rõnga seinad üle toiduõliga.
Suru puru käega õrnalt vajutades vormi põhja ja küpseta eelkuumenenud ahjus 180 kraadi juures 8 minutit ehk kuni põhi on kuldpruun. Jäta jahtuma. Täidise jaoks on vaja india pähklid eelnevalt üleöö leotada, kiirem variant on valada neile peale keev vesi ja oodata umbes pool tundi. Pane kannmikserisse tofu. Tofu vedelik vala enne väikesesse kuumakindlasse kastrulisse. Tõsta supilusikaga kannu kookospiima tahke osa ehk kookoskoor, seda peaks saama umbes 300 ml. Kookosvesi (100 ml), mis üle jääb, vala samuti kastrulisse ootele. Lisa ka leotatud ja kurnatud india pähklid, agaavisiirup, 2 sidruni mahl ja 1,5 sidruni koor ning vanillisuhkur. Blenderda kõik ühtlaseks püreeks. Täidist peaks tulema umbes 900 ml. Vala segu suurde kaussi.
Lisa kastrulisse, kus on tofuvedelik ja kookosvesi, agar-agar ja sega korralikult läbi. Pane kastrul tulele ja tasakesi vispeldades lase keema. Vala kuum agar-agari vedelik niristades täidise hulka, samal ajal segu käsitsi aktiivselt vispeldades, kuni kõik on omavahel segunenud. Vala täidis põhjale ja pane jahedasse tarduma.
Kaunista 0,5 sidrunilt tõmmatud kooreribadega.

PS! Tegemist on Vana Võromaa Vegan retseptiga.
 

Tegime torti omamoodi

Mugandasime veidi retsepti ja asendasime mõned komponendid. 

PÕHI:

200g gluteeni vaba küpsiseid
50g võid
Näpuotsaga kardemoni ja kaneeli

TÄIDIS:
1pakk Clearspringi siidist tofut
1 pakk kookospiima
150 g india pähkleid
100 g agaavisiirupit
1,5 sidruni mahla
1tl vanillisuhkrut
želatiini

Edasi tegin kõik nii nagu retseptis kirjas.
Kook tuli väga mõnusa ja maheda maitsega. Algul kui oli see koostis selline hapukas, siis seistes tõmbas maitse tagasi mahedamaks. Minu elukaaslane maitsest aru ei saanud, et ma oleksin tofut sisse pannud. Küsis, kas ma tegin vahukoore kooki. Ka laps sõi kahe suu poolega, ütles et võiksin iga päev nii head kooki teha.
Kook on parajalt hapukas, mahlane. 
Tõsi, algul kui retsepti lugesin, siis mõtlesin, et sellega on ikka mässamist küll. Tegelikult läheb selle koogi ettevalmistamisega aega ca 30 minutit ja siis külmkappi tahenema. Paari tunni pärast on kook juba täiesti valmis.

Ka kõige pirtsakamad inimesed, kes ei ole kõige sööjad, sõid seda kööki väga hea meelega ja ütlesid, et on tõsiselt hästi välja tulnud. Tofu tõepoolest üllatas mind.


 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid