Too idamaa hõngu kööki: tšillised veiselihapallid pähklitega

Idamaised lihapallid. | Shutterstock

Idamaised lihapallid pähklite ja rosinatega pakuvad põnevat vaheldust.

Tarvis läheb:

30 g Germundi india pähkleid
30 g Germundi Sultan rosinaid 
1 sibul
400 g veisehakkliha
100 g maitsestamata jogurtit
1 muna
1 tšillikaun
petersellivarsi
soola
3 sl oliiviõli
mõni küüslauguküüs
 

Haki pähklid, rosinad ja sibul peeneks.
Sega hakkliha sisse jogurt, muna, hakitud sibul, rosinad ja pähklid, tšilli, sool. Haki hulka ka perterselli. Sõku mass läbi.
Vormi tainast märgade kätega 8-10 palli. Kuumuta pannil 3 sl õli ja prae pallid igast küljest.  Prae juurde ka küüslaugukuuned. Tõsta pallid pannilt.
Lisa pannile 125 ml vett ja keeda koos praerasva ja küüslauguga läbi.
Serveeri pallid koos leemega.

Artikli märksõnad