Tõrju talvekülma tõelise kuuma šokolaadiga

kodus.ee
Kuum šokolaad
Kuum šokolaad | Shutterstock

Kuigi kakaod limpsida on mõnus, tasub külmal talveõhtul keeta tõeline hygge-jook: kuum šokolaad!

Selleks, et kuum šokolaad maksimaalselt õnnestuks, tuleks sulatamiseks kasutada sulatusšokolaadi ehk kuvertüüri: see on spetsiaalselt sulatamiseks mõeldud toode, mis sisaldab tavalise söögišokolaadiga võrreldes rohkem kakaovõid ja sulab seetõttu ühtlasemalt. Kuvertüüri leiad kõige tõenäolisemalt spetsiaalsetest küpsetustarbeid müüvatest äridest, tihti on see nööbikeste kujul. Kõige parem on kuuma šokolaadi valmistamiseks suurema kakaosisaldusega (vähemalt 60%) tume kuvertüür. Hõrgu kuuma joogi valmistamiseks vajad umbes 200 grammi kuvertüüri, mis peaks olema väikesteks tükkideks riivitud või murendatud. 

Kuumuta umbes 800 ml piima, lisa sinna 2 pakikest vaniljesuhkrut (maitse, võibolla on tarvis veel lusikatäis-paar tavalist suhkrut lisada). Seejärel sega hulka kuvertüür, lase sel sulada ja lisa näpuotsatäis kaneeli. Vahusta suhkruga ka umbes 150 ml vahukoor ning lisa lõhnavale kuumale joogile vahukooremütsike, raputa üle šokolaadipuruga. Kui soovid, võid jooki tuunida ka väikeste vahukommidega või rummiga.

Loe ka kaneeli headest omadustest ja sellest, mida head šokolaad tervisele teeb!

 

 

 

Sarnased artiklid