Vale-kaaviari salat

kodus.ee
Vale-kaaviari salat. | Shutterstock

Salatit võiksime rohkem süüa ja veidi vaeva näha põnevamate retseptide kallal.

6-8 portsjonit

Tarvis läheb:

150 g kinoad
150 g kitsejuustu
1 väike punane sibul
1 pott rukolat
1 pott basiilikut
1 dl musti Beluga läätsi
1½ dl musti oliive
1 dl oliiviõli
pisut suhkrut
1 sidruni mahl
2 pressitud küüslauguküünt
2 tl Dijoni sinepit
2 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud basiilikut
soola, musta pipart

Keeda läätsed vastavalt pakil olevale juhendile. Valmista kõigepealt marinaad: sega kausis oliiviõli, sidrunimahl, sinep, pressitud küüslauk, suhkur, pune ja basiilik. Pane keedetud läätsed ja oliivid marinaadi ja tõsta paariks tunniks külmkappi. Kõige parem oleks hoida neid seal öö läbi.

Keeda kinoa vastavalt pakil olevale õpetusele ja vala tihedale sõelale nõrguma. Sega marineeritud läätsed ja oliivid kinoaga ja lisa marinaadi just nii palju, et salat jääks paraja konsistentsiga. Haki sibul ja basiilik, lõika juust tükkideks ning sega salatisse.

Kaunista rukola ja basiilikulehtedega.

Artikli märksõnad