Värvikad ahjuporgandid mee ja sinepiga

kodus.ee
Värvikad porgandid. | Shutterstock

Juurviljad on kasulikud ja maitsvad. Lisaks sellele võivad juurviljad olla ka lõbusad ja pilkupüüdvad. Rautsi Talu porgandid võivad lisaks harjumuspärasele värvusele olla nii kollased, valgeid kui ka lillad. Sööme ju silmadega ka.

Kuuele
 

1 kg Rautsi Talu värvikaid porgandeid
2 sl rapsi- või oliiviõli
4 sl mett 
2 sl teralist sinepit
soola ja musta pipart

Kuumuta ahi 220 kraadini. 
Koori porgandid. Lõika esmalt u 5 cm juppideks, siis pikuti pooleks või neljaks (väiksemad porgandid võid terveks jätta).
Sega ahjupannil õli, mesi ja sinep, maitsesta soola-pipraga. Lisa porgandid ja sega korralikult läbi. 
Küpseta porgandeid 220-kraadises ahjus 30–40 minutit, kuni need on küpsed ja kuldsed.

Retsepti autor: Pille Petersoo

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid