Hernepüreesupp suitsukanaga
Neljale kuni kuuele
Valmistusaeg 1 tund 40 minutit + üle öö leos
200 g poolitatud kuivatatud herneid
1 porgand
1 sibul
1 sl õli
8–10 dl vett või puljongit
1 suur suitsukanakoib või -kints
1 tl kuivatatud tüümiani
saia või sepiku
praadimiseks võid ja õli
soola ja pipart
Pane herned eelmisel päeval rohke külma veega likku.
Koori porgand ja sibul ning lõika tükkideks. Kuumuta neid kastruli põhjas õlis 3–4 minutit. Kurna herned. Lisa supisse puljong ja herned. Eemalda kanalt nahk ja pane kanatükk supisse koos tüümianiga. Kuumuta keemiseni ja eemalda vaht. Alanda siis kuumust, kata pott kaanega ning lase 1,5 tundi podiseda. Võta kanatükk välja. Maitsesta supp soola-pipraga. Eemalda kanaliha kondilt, tükelda ja pane supisse tagasi.
Püreesta supp ja kui supp on liiga paks, lisa keedetud vett. Kui vaja, siis maitsesta veel ning kuumuta läbi. Serveeri praesaia või saiakrutoonidega.