Vastlapäevaks hernesupp

Pille Enden
Kodukiri
Jaan Heinmaa

Vastlad ja hernesupp on ajast aega kokku käinud. Vahel võiks selle aga keeta tavapärasest erineva. Püreestatud hernesupp on mahe ja kreemjas ning seda saab termosega kelgumäelegi kaasa võtta. Suitsukana annab leemele maheda suitsuse meki. Supp maitseb hästi koos praetud saia või saiakrutoonidega.

Hernepüreesupp suitsukanaga

 

Neljale kuni kuuele

Valmistusaeg 1 tund 40 minutit + üle öö leos

200 g poolitatud kuivatatud herneid

1 porgand

1 sibul

1 sl õli
8–10 dl vett või puljongit

1 suur suitsukanakoib või -kints

1 tl kuivatatud tüümiani

saia või sepiku

praadimiseks võid ja õli

soola ja pipart

 

Pane herned eelmisel päeval rohke külma veega likku.

Koori porgand ja sibul ning lõika tükkideks. Kuumuta neid kastruli põhjas õlis 3–4 minutit. Kurna herned. Lisa supisse puljong ja herned. Eemalda kanalt nahk ja pane kanatükk supisse koos tüümianiga. Kuumuta keemiseni ja eemalda vaht. Alanda siis kuumust, kata pott kaanega ning lase 1,5 tundi podiseda. Võta kanatükk välja. Maitsesta supp soola-pipraga. Eemalda kanaliha kondilt, tükelda ja pane supisse tagasi.

Püreesta supp ja kui supp on liiga paks, lisa keedetud vett. Kui vaja, siis maitsesta veel ning kuumuta läbi. Serveeri praesaia või saiakrutoonidega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid