Temast saame ka B-rühma vitamiine, K-vitamiini ja karotenoide, samuti rohkesti rauda, räni, magneesiumi, kaaliumi ja kaltsiumi.
Lehtedes leidub ka valku, tärklist, orgaanilisi happeid ja parkaineid; lehed ja juured sisaldavad veel glükosiide, atsetüülkoliini, histamiini ja sipelghapet – kõik need toitained aitavad leevendada põletikku ja peletada väsimust.
Toidu sisse panemiseks on nõgesed kõige tervislikumad siis, kui nad alles tärkavad ning kui võsud on veel noored ja õrnad.
Nõgesekotletid
½ ämbritäit värskeid või 2 peotäit kuivatatud kõrvenõgest
6–8 keedetud kartulit
3 sibulat
4 muna
paneerimiseks jahu
soola, pipart, punet
praadimiseks õli
Hoia värskeid nõgeseid minut aega kuumas vees, nõruta ja haki; kuivatatud kõrvenõgesed purusta lusikaga. Peenesta keedukartulid, tükelda sibulad. Sega kokku kõik ained, kaasa arvatud munad. Vormi käte vahel kotletid, paneeri jahus ja prae.