Külluslikud šokolaadiküpsised metspähklite ja soolakringlite ehk pretzel’itega

Kertu Lukas ja Cathrin Kaldmaa
Juta Kübarsepp

Need metspähklitega šokolaadiküpsised on ideaalsed pehmed ja külluslikud maiused, mis sobivad ühtviisi nii pühadelauale kui ka kingipakki. Sellest kogusest saad 14 suurt küpsist.

120 g piimašokolaadi

220 g tumedat šokolaadi

45 g võid

250 g suhkrut

40 g tärklist

1 tl küpsetuspulbrit

¼ tl soola

5 munavalget (150 g)

55 g metspähkleid

115 g tumeda šokolaadi tükke

55 g pretzel’eid ehk väikseid soolakringleid

 

Kate:

20 g röstitud poolitatud pähkleid

20 g šokolaadipisaraid

20 g pretzel’eid ehk väikseid soolakringleid

 

Sulata šokolaadid ja või veevannis.

Sega mikseriga kokku munavalge, suhkur, maisitärklis, küpsetuspulber ja sool. Seejärel lisa sulatatud šokolaadi ja või segu.

Spaatliga segades lisa pähklid, hakitud šokolaaditükid ja pretzel’id.

Pane tainas kilesse ja lase külmkapis seista paar tundi kuni üle öö.

Veereta 75 g pallid ja vajuta need lapikuks. Pane peale pähkleid, pretzel’eid ja šokolaadipisaraid.

Küpseta ahjus 190 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit. Küpsised peavad ahjust tulles veel pehmed olema.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid