Salatile tasub ise juurde teha tervistava külma kastme, mis lisab salatile toiteväärtust ja annab parema maitse.
Külmade kastmetega saab aedvilju rikastada valkude, rasvade ning maitseainetega.
Aedviljavokk valmib kiirest just sellest, mis parajasti kapis on.
Sügisene aedviljavokk
4 portsjonit
½ suvikõrvitsat
2 porgandit
2 paprikat (punane,kollane)
1 väiksem baklažaan
2 sl rapsiõli
1 sl seesamiseemneõli
3 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingveri
Päevas peab täiskasvanud inimene saama 25–35 g kiudaineid sõltuvalt päevasest energiavajadusest.
Kiudained tasakaalustavad soolestiku tööd ja aitavad nii kõhukinnisuse kui ka kõhulahtisuse vastu.
Supi sisse võib panna just seda, mis on parajasti peenral valminud.
Suvesupp
4 portsjonit
½ porrut
1 suvikõrvits
300 g brokolit
1 porgand
peotäis lehtkapsast
1,5 l köögiviljapuljongit või kanapuljongit
200 g herneid
200 g sulatatud juustu
vajadusel so
Aasta parima toidu aeg on käes nüüd, kui peenralt küpseb saak taldrikule.
Soe kitsejuustu-peedisalat
4 portsjonit
600 g väikseid peete
10 kadakamarja
3 sl õli
2 sl punase veini- või palsamäädikat
1 sl mett
¾ tl soola
80 g vinnutatud sinki
4 viilu röst