Kuna aedviljad jätkuvalt hingavad, tõuseb suletud pakendis süsihappegaasi- ja langeb hapnikusisaldus, mistõttu pakendisse tekib muudetud või nn modifitseeritud atmosfäär.
Õige temperatuur on väga oluline
Vastupidi keedetud või sügavkülmutatud aedvilja
Salatile tasub ise juurde teha tervistava külma kastme, mis lisab salatile toiteväärtust ja annab parema maitse.
Külmade kastmetega saab aedvilju rikastada valkude, rasvade ning maitseainetega.
Külluslik sügisene pirukas, millega on pisut mängimist, kuid see tasub end kuhjaga ära.
12 tükki
3 dl nisujahu
75 g külma võid
1 munakollane
1 sl külma vett
Täidis
1 väike baklažaan
1 väike suvikõrvits
1 paprika
3 sl + 1 sl oliiviõli
1 tl soola
1 tl k
Aedviljavokk valmib kiirest just sellest, mis parajasti kapis on.
Sügisene aedviljavokk
4 portsjonit
½ suvikõrvitsat
2 porgandit
2 paprikat (punane,kollane)
1 väiksem baklažaan
2 sl rapsiõli
1 sl seesamiseemneõli
3 küüslauguküünt
1 sl riivitud ingveri