Piparkoogid suletud küpsisekarbis
Kes tahab, et jõulupräänikud ja piparkoogid kaua mõnusad värsked ja krõmpsud püsiks, võiks hoida neid õhukindlalt suletud küpsisekarbis või -toosis. Näiteks metallist präänikukarpe müüakse igasuguseid ning võibolla leidub su vanaema köögikapis mõni eriti vintage'i hõnguline tema enda lapsepõlvest! Muidugi peavad olema präänikud enne karpi ladumist korralikult jahtunud ning glasuur ära tahenenud. Kui tahad toosi laduda eri maitsetega-glasuuriga küpsetisi, võid küpsetuspaberitükid kihtide vahele panna, et maiustused üksteise külge ei kleepuks.
Jõuluhane nahk krõbedaks
Kes jõuluhanele eriti mõnusat krõmpsuvat nahka soovib, võib 15 minutit enne ahjust võtmist linnukest meega pintseldada. Võid pintseldamiseks kasutada ka mee, sinepi ja maitseainete segu - see muide annab ka praele ideaalselt mõnusa krõmpsukamara!
Rosinad paigale
Tahad teha rosinasaia, aga va rosinad kipuvad taignasse uppuma? Leota neid enne umbes tunnike (näiteks rummis), siis kuivata majapidamispaberiga ja veereta kergelt jahus, nii jäävad nad paigale just sinna kuhu soovid.
Võta vürtsidest maksimum
Iseäranis idamaised vürtsid, näiteks köömned ja kuivatatud koriander saavad vunki juurde ja on veelgi aromaatsemad, kui korraks neid kuumal pannil ilma õlita kuumutad. Seejärel jahuta korralikult ära ja jahvata.
Küüslauk purki
Küüslauk on paljudes roogades asendamatu, ent tihtipeale ei kasuta me kogu mugulat ära: kuidas seda säilitada? Kõige parem oleks küüslauk väikseks tükeldada ja klambriga suletavasse purki panna (purk muidugi eelnevalt korralikult puhastada). Kui 3/4 purgist on täis, oliivõliga üle valada (nii, et küüslauk oleks täiel määral kaetud. Kes soovib, võib segu veel täiendavalt püreestada. Sel moel peaks küüslauk külmkapis vähemalt pool aastat vastu pidama.