Delikatess | Tee ise metsaseenepatee
Ruta Rannu
Metsaseenepatee. | Shutterstock

Selle natuke uhkema seenepasteedi valmistamine on küll aeganõudev, kuid tulemus on seda igati väärt.

Metsaseenepatee

500 g metsaseeni
1 keskmise suurusega porru
50 g võid
2 muna
200 g rõõska koort
2 sl riivsaia
2 küünt küüslauku
1 dl kreeka pähkleid
1 sl sidrunimahla
hakitud peterselli ja tüümiani
soola, pipart

Lõika porru ratasteks ja haki küüslauk peeneks. Prae porrut ja küüslauku supilusikatäies võis 2–3 minutit. Lisa hakitud pähklid, ülejäänud või ja tükeldatud seened ning prae veel paar minutit. Lase jahtuda. Maitsesta soola ja pipraga.

Töötle koos ülejäänud ainetega köögikombainis ühtlaseks massiks. Vooderda piklik vorm küpsetuspaberiga nii, et paber servadest tüki maad kõrgemale ulatuks. Vala segu vormi ja kata fooliumiga.
Aseta vorm veevanni (vesi peaks ulatuma vähemalt poole koguseni) ning küpseta 175kraadises ahjus vesihaudes umbes 1 tund ja 15 minutit, kuni patee on hüübinud ja lööb servadest lahti. Tõsta jahtunud patee koos vormiga järgmise päevani külmkappi.
Serveerimisel aseta vormi alla taldrik või lõikelaud ning kalluta patee vormist välja. Lõika terava noaga suupärased viilud ning naudi! Paku juurde kreekereid või leivaõhikuid.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid