Salatkress on esimesi salatitaimi, mida oma peenralt võtta saab. Peale rohkete vitamiinide ja mineraalainete pakub salatkress teravhõrku maitset. Salatkressi seemned saab mulda panna juba kohe pärast maa sulamist. Suve jooksul võib salatkressi veel mitu korda külvata – kuni juuli alguseni. Ka varajasest külvist saab mitu saaki, kui taim aeg-ajalt pealt ära lõigata (jätta umbes 5 cm kõrgune tüügas) ja hoolikalt kasta. Tõusmed tärkavad nelja-viie päevaga ja muutuvad kasutamiskõlblikuks paari nädalaga.
Kartulisalat salatkressiga
5 keedetud kartulit
1 hapu või marineeritud kurk
1 mugulsibul
1 kl salatkressi lehti
2 keedetud muna
0,5 kl hapukoort või keefirit
3 sl majoneesi
(tomatit, paprikat)
soola, suhkrut, pipart
Kartulid ja kurk lõika ribadeks või kuubikuteks, sibul haki, ja kui on tomatit/paprikat, viiluta ka need. Sega kõik peenestatud toiduained salatkressi ja maitsestatud hapukoore-majoneesikastmega. Serveerimisel kata salat pealt munaviilude ja salatkressi lehtedega