1 l (u 500 g) rabarberitükke
1 dl suhkrut
1 dl vett
1 vanillikaun
1 ½ dl glükoosisiirupit
1 sl sidrunimahla
Lõpuks
2 munavalget
½ dl suhkrut
Vali võimalikult punased rabarberivarred, mis annavad sorbetile värvi. Pese ja tükelda rabarberid.
Mõõda potti rabarberitükid, suhkur ja vesi. Lisa poolitatud vanillikaun. Keeda nii kaua, et rabarberid pehmeneksid.
Lase segul täiesti jahtuda ja eemalda vanillikaun. Kui tahad jahtumist kiirendada, siis tõsta kauss külma vette. Püreesta segu saumikseriga. Lisa glükoosisiirup ja sidrunimahl.
Vahusta munavalged ja suhkur kõvaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult rabarberisegu hulka. Tõsta segu koos kausiga sügavkülma.
Külmuta sorbetti u 2 tundi ja sega siis saumikseriga ühtlaseks. Soovi korral sega tunni pärast uuesti. Lase sorbetil veel 3-4 tundi või kõige parem, kui üle öö sügavkülmas olla. Segust võid sorbetti teha ka jäätisemasinaga.
Hõrgu rabarberikoogi retsepti leiad SIIT.