Kevadpühade pashatort
Pille Petersoo

Traditsiooniline pasha valmistatakse spetsiaalsesse puust vormi, kuid vahelduseks võib katsetusi teha nii pasha sisu kui vormi osas. Traditsioonilist lihavõtterooga pashat võib edukalt serveerida ka tordina.

Pashat võib igaüks omamoodi teha. | Shutterstock

Pashatort

Põhi:

100 g sarapuupähkleid
75 g India pähkleid
70 g pehmeid datleid

Täidis:

100 g võid
200 g valget šokolaadi
400 g kohupiima
2 dl vahukoort
50 g sarapuupähkleid
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g marmelaadi

Kaunistamiseks:
100 g kuivatatud aprikoose

Purusta põhja ained köögikombainis peeneks puruks (kui datlid on kõvad, võiks neid enne veidi leotada) ning suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja.

Sulata või, lisa valge šokolaad ja kuumuta hästi tasasel tulel, kuni šokolaad sulab.
Sega ühtlaseks ja lisa kohupiim.
Vahusta koor ning sega kohupiimaseguga.
Lisa tükeldatud pähklid, jõhvikad ja marmelaad, sega ning vala täidis vormi.
Hoia üle öö külmkapis. Kaunista meeldivate puuviljadega, näiteks pehmete kuivatatud aprikoosidega.

Sarnased artiklid