Krõbedad porgandi falafelid

Taimne Teisipäev
Porgandi falafelid. | Taimne Teisipäev

Falafelid ei ole just kõige eestipärasemad suupisted, kuid ometigi on need äärmiselt popiks saanud. Sestap kostitame Sind ühe falafeliretseptiga, milles kohtuvad porgandid, kikerherned, küüslauk ja maitseained. Need on mõnusalt maitsvad, krõbedad ja soodsad snäkid või salatilisandid.

Vaja läheb:

4 tassi kuubikuteks tükeldatud porgandeid

1 tl oliiviõli + õli küpsetamiseks

soola ja pipart maitsestamiseks

2 1/2 tassi kikerherneid

2 spl jahu

1/8 kuni 1/4 tl cayenne'i pipart (oleneb, kui vürtsikaid falafele soovid)

1,5 tl köömneid

2 küüslauguküünt, hakitud

2/3 tassi koriandrilehti, hakitud

 

Tee nii:

Kuumuta ahi 200 °C kraadini.

Pane porgandikuubikud suurele ahjuplaadile, lisa oliiviõli ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta porgandeid ahjus, kuni need on nii pehmed, et saad kahvli neist kerge vaevaga läbi suruda (umbes 25 minutit). Lase neil paar minutit jahtuda.

Pane ülejäänud koostisosad ja porgandid köögikombaini ning mikserda, kuni kõik on segunenud. Vali ise, kui kreemist või tükilist segu soovid. Pane segu kaussi ja aseta see 30 minutiks külmkappi seisma.

Seejärel vooli segust kätega pallikesed nii, et kasutad umbes 1 tl segu ühe palli jaoks. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud kandikule ja aseta veel 30 minutiks külmkappi.

Kuumuta suur pann keskmise kuumuseni ja pane pannile oliiviõli. Küpseta falafele pannil 3-5 minutit iga külje pealt, kuni need on pruunid ja mõnusad!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid